ללמוד תורה יחד עם בנים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 18:32 כב בתמוז התשסב

שאלה

אני משתייכת לארגון בה לומדים בנים ובנות יחד תנ"ך. אין הכוונה לחברותא, אלא שכולם יושבים- בנפרד- ואחד מעביר שיעור על נושא ספציפי בתנ"ך. האווירה שם זה ממש לימוד לשמה, ואני בהחלט מרגישה שאני מרחיבה ומעמיקה את ידיעותי, וכן את אהבתי לתנ"ך.

עם כך, ההורים שלי אינם ששים על הרעיון, בגלל שזה מעורב, ולעיתים כאשר הארגון מקיים שבתות וסמינריונים, הם מתנגדים שאצא אליהם.

ובכן שאלתי: רציתי לדעת אם מותר לי לצאת לשבתות ולסמינריונים האלה. חשוב לי מאד לצאת אליהם, ואם לא אצא, ההפסד יהיה גדול מאד. עד לאן מגעת כיבוד הורים?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.
ראשית יישר כוח על שאת לומדת תנ"ך,זה ספר נפלא!!!

השיקול של כיבוד הורים גובר על השיקול של לימוד תורה במקרה זה עלייך להישמע לדעתם של הורייך.

אני חושב שאת צריכה לשוחח על כך עם ההורים שלך ולנסות להבין:
למה הם כל כך מתנגדים?
למה הם מתנגדים למשהוא שמפרה אותך ומחזק אותך?
יתכן מאוד שתגלי שהם צודקים!
מסגרת מעורבת של בנים ובנות(אפילו שלומדים שם תורה)
היא מסגרת בעייתית!!!(אני לא מכיר את המסגרת הספציפית אך באופן כללי)
"סמנריון" ,"שבתות טיולים ועיון" פגישות בערבים בבתי חברים וכ"ו אינם מוצאים חן בעיני ההורים שלך ,
למה?
יתכן שהם חשים בבעיה מסויימת שיכולה/עלולה להיווצר.

ולכן תשוחחי איתם על זה .

אגב- למה ללמוד תורה דווקא עם בנים?

בברכה,

עוזיאל