ללמוד ספר "עץ חיים"

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 17/05/10 10:26 ד בסיון התשע

שאלה

לרב אליהו שלום.

למדתי בישיבת הסדר ואח"כ בכולל ויש לי הסמכת יורה יורה. שמעתי שאתה יכול להדריך אותי כיצד להתקדם בלימוד ספר עץ חיים .אשמח אם תוכל לכוון אותי בקיצור.

בתודה גדולה,

משה .

תשובה

ב"ה

שלום.

שאלה גדולה שאלת .
אחרי הבירור שבררתי כיצד להשיב לך ראיתי מה שכתב מו"ר סבי חכם סלמאן אליהו ע"ה בספרו "כרם שלמה" פירוש לעץ חיים וכך הוא כותב [" תחילת הכל מי שחשקה נפשו להדבק בעץ החיים אחר שמילא כירסו בהשישה סדרים ובפוסקים צריך להתחיל ללמוד מן הענף הראשון של השער הראשון ... ויתחיל מדבור המתחיל בעיניין תכלית הכוונה של בריאת העולמות...כי רבים נכשלים ומתחילים ללמוד מתחילת שער הכללים שהוא מונח בתחילת עץ חיים ...כי זה השער הכללים צריכים ללמוד אותו אחר כל סיום עץ חיים..."]

הרי לך הדרכה ברורה שמי שיש לו חשק להתדבק בעץ החיים (לא עץ הדעת...) מובן מאליו שהוא צריך להיות אדם שלמד ש"ס ופוסקים ובקי בהם. ורק אח"כ יכול הוא לטייל בעץ החיים.
מפני שלימוד הש"ס והפוסקים וידיעת ההלכות זה הבסיס להתקדמות בעבודת השם.

לכן אם אתה מרגיש ש"כריסך מלאה" אתה יכול להתחיל ללמוד בעץ חיים לפי ההדרכה שהוא נתן .
עיין שם בספר כרם שלמה.

חזק ואמץ!!

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.