ללמד ילדים על השואה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/10 22:21 כח בניסן התשע

שאלה

מעניין אותי לדעת מה דעת הרב לגבי יום השואה? האם זה נכון לזעזע את הילדים כ"כ כ"כ בנוגע לשואה או שדי בהזכרתה והבנת גודל החורבן..ומה לגבי פולין? האם לנסוע או לא? תודה רבה=]

תשובה

ב"ה

שלום.

חייבים ללמוד וללמד את ההיסטוריה וקורות דברי הימים והזמן של עם ישראל ובכל נקודת זמן יש ללמוד על מאורעות הזמן. (יז בתמוז, ט ' באב וכן הלאה )

כך בדיוק גם לגבי שואת אירופה [ולפי דעתם של הילדים גילם ] יש ללמדם ועדיף לומר להם סיפור אחד וסרט אחד בלבד ולא להעמיס עליהם בבת אחת הרבה חומר והרבה סרטים וסיפורים.

לגבי הנסיעה לפולין אנא קראי המון תשובבות שנכתבו כאן באתר.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.