ללכת לסניף בני עקיבא או לא?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/09/03 10:35 יז באלול התשסג

שאלה

שלום רב!!!

לפני כמה שבועות החלטתי ללכת לבני עקיבא.

כשאני הולכת לשם אני מרגישה קירבה לה', אך, לפני כמה ימים שמעתי שזה אסור ללכת לסניפים כאלה (הסניף שלנו מעורב).

רציתי לדעת מהי דעתך בנושא, ומה אתה ממליץ לי לעשות.

תשובה

בס"ד

זו ממש שאלה קשה. כיון שאת מרגישה עליה רוחנית, וזה אומר שכנראה ה"תערובת" לא משפיעה עליך, ולא נוגעת בך. וזה מצוין.

מה שלא כתבת בשאלתך בת כמה את. כי יש גילים שבהם גם אם התערובת לא משפיעה עליך לרעה - היא משפיעה על הבנים לרעה.

ויש גילים שבהם הנושא הזה אינו בראש סדר היום ויש גילים שהוא ממש ממש בראש סדר היום.

עוד לא סיפרת לי מה הם האפשרויות האחרות שלך. מה את עושה בשאר היום? האם את לומדת או מסתובבת ברחובות.
האם את צופה טלויזיה או עושה מעשי חסד?
ובכלל לא סיפרת האם את משפיעה טוב בסניף או סתם באה לבלות שם.
האם המדריכה שלך טובה או לא?
האם הסניף מעורב והכיתות נפרדות או שגם הכיתות נפרדות?

בקיצור את רואה שיש כאן ים של שאלות שרק כאשר יש תשובות לכולן אתשר לתת לך תשובה ברורה חד משמעית.

וכל זה לך שאת מרגישה עליה רוחנית. אבל מי שמרגישה נפילה רוחנית לעצמה או שחוששת שהיותה שם מביא לנפילות לבנים אחרים - צריכה להדיר את רגליה משם.

בהצלחה