ללא שם

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 05/03/12 22:22 יא באדר התשעב

שאלה

שלום רב וערב טוב לרב!

שוב הודיה ששאלתי קודם את הרב והוא ענה לבה לו לא ממש הבנתי למה השארת מספר טלפון לא הטריד את כבוד הרב.

זה סיפור די ארוך הם אומרים שאנחנו צעירים מדי ולא מנוסים לחיים ביחד הם חוששים שנתגרש ביגלל שהנישואים שלהםלא צלחו הם בטוחים שגם אנחנו זה יקרה לנו אך אנחנו כבר דרנו על זה הרבה זמן והחלטנו שאנחנו רוצים להתחתן ולא לחכות שנה או שנתים זה המון ולי ולו כבר מאד קשה לחכות זה לא מעט זמן.

ההורים שלי מבינים אותנו והם חושבים שכל החלטה שנקבל תיהי טובה בעבורינו ואנחנו ילדים גדולים.

פשוט חברות שלי בטחות שבלי וורט שיש בדרך כלל אנחנו לא מאורסים וכך גם הורי חושבים וזה די הלחיץ והפחיד אותי כי אני גם כבר סיפרתי שהתארסתי אך כולם אומרים שזה לא נחשב אז ממש יצאתי מבולבלת ולא יודעת מה נכון או לא זה. אני אודה לרב אם יעזור לי לסדר את הבלבול שאני שורה בו ולצאת מהפחד הזה שאני לא מאורסת על אף שכבר התחלנו לתכנן את החתונה שלנו.

תודה רבה,הודיה.

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

שוב,

אין היום מושג של אירוסין - באמת!

אלא אם החלטתם - אתם "מאורסים".

הוורט הוא מפגש בין הורי בני הזוג על מנת להכיר ועל מנת לסכם עניני החתונה.

כל הדיבורים על כך שלא תצליחו בנישואין בגלל שההורים גרושים - הם לא במקום, צריך לעודד את הזוג ולהדריך אותו ולא להכניס לו פחדים.

כמובן, חשוב שתקבלו הדרכה לפני החתונה כמו כל זוג.

בברכה,

דני ארגמן