ללא נושא

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 11/08/02 13:22 ג באלול התשסב

שאלה

שלום

רציתי לשאול- כיצד אפשר להמנע מהמחשבה על הקשר הגופני שבינו לבינה? אני בת 16- ולפעמים אני חושבת על כאלה דברים ואני רוצה ולא יודעת איך להפסיק!

מה עושים?

תשובה

שלום לשואלת,
בד"כ מחשבות מסוג זה נובעות משיעמום ובטלה,כשאדם עסוק בחוכמת התורה,לא נכנסים בו מחשבות מסוג זה שציינת בשאלתך.
וכה דברי הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה (פכ"ב הכ"א):
וכן ינהוג להתרחק מן השחוק ומן השכרות ומדברי עגבים שאלו גורמין גדולים והם מעלות של עריות ולא ישב בלא אשה שמנהג זה גורם לטהרה יתירה גדולה מכל זאת אמרו יפנה עצמו ומחשבתו לדברי תורה וירחיב דעתו בחכמה שאין מחשבת עריות מתגברת אלא בלב פנוי מן החכמה ובחכמה הוא אומר אילת אהבים ויעלת חן דדיה ירווך בכל עת באהבתה תשגה תמיד:
בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני