לכסות את הראש בטלית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/06/07 20:07 ב בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

אני שם להרבה ציבור מיתפללים בבתי כנסת הנוהגים בתפילת שמונה-עשרה ובכלל להשים טלית על הראש.

האם יש עיניין בזה ואם כן , מהו????

תשובה

ב"ה

שלום.

ראוי לכסות את הראש בטלית ובמיוחד בתפילת העמידה ובעליה לתורה.
עיין תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/55162

ועיין במפרשי השו"ע משנה ברורה וכף החיים על הסעיפים שבשולחן ערוך אורח חיים סימן ח סעיף ב

"סדר עטיפתו כדרך בני אדם שמתכסים בכסותם ועוסקים במלאכתם, פעמים בכיסוי הראש פעמים בגילוי הראש, ונכון שיכסה ראשו בטלית."

שולחן ערוך אורח חיים סימן צא סעיף ו
"דרך החכמים ותלמידיהם שלא יתפללו אלא כשהם עטופים".

והעיטוף הזה הוא עיטוף גוף האדם שזה כולל הראש.
ויש הקפדה מיוחדת על כיסוי הראש בטלית בזמן הנחת התפילין . עיין בספר כף החיים שם.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.