ליצנות רפואית ומשחק ריקוד

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/07/08 15:22 יח בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום רב,

יש לי שאלות:

1) הייתי במקום בו היו בנים ושיחקנו משחק של "אני עומדת במעגל ומביטה סביבי...", כך שמישהי בוחרת מישהי אחרת ומשלבים זרועות ומסתובבים בריקוד, ילדה אחת קראה לי לבוא ואני השתתפתי (הבנים לא ממש הסתכלו אלא פשוט היו שם), האם זה נחשב ריקוד שאסור ע"פ ההלכה? אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון...

2) אני משתתפת בקורס ליצנות רפואית, שהזמן שלו הוא על שלושת השבועות (עכשיו...), האם מותר להשתתף בו כיוון שהוא של שמחה וכד'? והאם מותר לשמוע במסגרתו מוזיקה?

תודה רבה ויישר כוח עצום![*

אני.

תשובה

ב"ה

שלום.

1) זה לא נקרא ריקוד. זה יותר דומה להלכה מאשר לריקוד (נדמה לי...).
2)אני לא יודע מה לומדים במסגרת לימודי ליצנות רפואית אבל עד ראש חודש אב את יכולה לנגן לצורך הלימוד וכדומה. ומשנכנס אב יש למעט מאוד את כל מה שקשור למוזיקה .
לקרוא טקסטים או להציג אותם מותר. וכמובן לחייך אל העולם ...
כמו בשיר של אלברשטיין
["כדאי, כדאי ללמוד מן הפרחים
לא לקמץ בחיוכים
והעולם, תראו, יהיה פתאום כה טוב
כדאי לחלום ולקוות נסו רק פעם..]"

אשרייך שאת משמחת לבבות נדכאים!

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,