לימוד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/01/10 16:01 יא בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

רציתי לשאול לגבי " כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא"

האם לימוד הלכה יומית עומד בקריטריון, שהרי מדובר בהלכה אחת ( יחיד) ולא "הלכות "

כמו כן, אם אני מקפיד ללמוד הלכה יומית אך לעיתים לא מוצא את הזמן, האם עדיין קיימתי את המצווה ?

תודה מראש,

צבי.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
"כל השונה הלכות בכל יום מובטח לו שהוא בן העולם הבא, שנאמר: 'הליכות עולם לו'. אל תקרי 'הליכות', אלא 'הלכות'" (נדה ע"ג א').

הניסוח של חז"ל הוא: 'שונה הלכות בכל יום'
הכוונה היא לפחות שתי הלכות פעם אחת ביום.
הלכה אחת בלבד, או יום בלי לימוד זוהי החמצה של דברי חז"ל.
אם חשוב לך לנהוג על פי הנחיה זו (זו לא הלכה מחייבת) עליך ללמוד בכל יום לפחות שתי הלכות. אפשר להחזיק אצלך ספר הלכה עם סמניה ובכל יום להתקדם בשתי הלכות - זה פשוט, קל ולא דורש אלא דקות ספורות בלבד.
בהצלחה.