לימוד תנ''ך

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 03/06/09 22:14 יא בסיון התשסט

שאלה

רציתי להעמיק את הלימוד וההיכרות בתנ"ך.

חשבתי ללמוד לפי פרק ביום, אבל נזכרתי שכומר חילק את הפרקים, אז האם מותר וכדאי לפי זה בכל זאת, וכמה פר' יש סה"כ בתנ"ך?

ואם לא, יש לכבוד הרב רעיון לחלוקה יומית ללימוד?

תשובה

שלום

לימוד תנ"ך בכל יום הוא מעשה טוב מאד, וחוץ ממצוות העשה של לימוד התורה שבזה, התנ"ך גם מביא ליישרות באישיות, בריאות נפשית מיוחדת, אמונה ישירה בד', וקשר הדוק בין החיים היום יומיים למקור האלוקי.

אכן הנוצרים חילקו את התנ"ך לפרקים. אמנם, ישנה גם חלוקה יהודית, והיא נמצאת בצד השני של הדף בתנ"ך.
נהגו ללמוד לפי פרקי החלוקה הנוצרית.
הגר"א כתב ש'חוקות הגויים' מדבר רק בסגנון הע"ז שלהם, אך בחכמה מותר להיעזר.

לאור העובדה שנהוג כבר שנים רבות ללמוד לפי החלוקה הנוצרית (על אף שהיא אינה מדוייקת, והיא בעצם פרשנות מסויימת), אני מציע לך ללמוד לפי הפרקים הרגילים.

אינני זוכר כמה פרקים יש בתנ"ך, תוכלי לבדוק את זה בקורקונדנציה.

בהצלחה