לימוד תורה או חתונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/03/02 02:53 יב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום,

אני לומד בישיבת הסדר בשיעור א', ואני מתלבט בשאלות מאוד קשות,

מה אעשה לגבי החתונה, יש המון דעות בנושא

אך לגבי הדעה הברורה של הרב- שממליץ מאוד להתחתן מוקדם יש לי כמה שאלות:

כרגע עדיין לא השתקעתי בלימוד תורה, ולפי מה שאני רואה אני צריך עוד לשבת הרבה כדי ללמוד תורה ליפני הנישואין, כי אני יודע שבזמן הנישואין יהיו לי כל כך הרבה עיסוקים אחרים שאני לא אוכל ללמוד כמו לפני הנישואין,

אמרו לי שהלימוד שונה אחרי הנישואין אך האם זה עדיף מאשר לילמוד הרבה?

גם בקשר לגילי הצעיר אני עדיין לא יודע מאיפה להתחיל, אני מניח שהבחורה שאני אכיר ב"ה תהיה גם בגילי, ולכן לא בטוח שהיא תעבוד, ומאיפה יהיה לנו כסף להחזיק את ביתינו?

לכן, למרות שאני משתוקק להקים בית בישראל,

יש בי התלבטויות רבות בנושא, ואודה לרב אם יוכל לעזור לי בנושא החשוב לי מאוד

אודה לרב אם יקדים את תשובתו.

תשובה

בס"ד

אם אתה לומד כעת ומרגיש הצלחה בלימוד, אתה יכול לחכות קצת. כמה שתספיק ללמוד יותר לפני החתונה - תוכל מכח זה ללמוד בלי ירידה אחרי החתונה. אז תוכל להמשיך ללמוד ביתר תוקף.
בנתיים המשך בלימוד לפחות עוד שנה שלימה ורק אחר כך תתחיל לחפש שידוך.
אם תבוא לך הצעה מיוחדת במינה - קבל אותה עכשיו.

בהצלחה