לימוד קוראן כחלק משיעור ערבית

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/09/10 14:00 ד בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב ותודה ממש על העזרה שלכם!

אני דתי, ואני לומד במגמת ערבית בבית ספר חילוני. השנה אנחנו גם לומדים בערך 15 פרקי קוראן לצערי כחלק מלימוד השפה. אני ממש בבעיה כי אני יודע שאפור ללמוד קוראן גם לצורך השפה, אבל אין לי ממש ברירה, כי זה חלק מהתוכנית הלימודית.

אשמח לעצה :) תודה רבה ושנה טובה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הרמבם קובע שהאסלאם מאמין באמת בא-ל אחד. לכן אין הוא עבודה זרה. משום כך אם צריך לקרוא בקוראן כדי להכיר את השפה הערבית אין בכך איסור.