לימוד מדע ואמונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/04/02 14:06 יט בניסן התשסב

שאלה

שלום!

נניח שאני מדען שחוקר את תולדות העולם, אני רוצה לדעת אם מותר לי לחקור דרך שכביכול יכולה לשלול את דרכה של התורה

תודה

תשובה

בס"ד

אתה יכול לחקור הכל, כיון שבסוף בכל דרך שהיא תגיע אל האמת, אל אלוקים, אל התורה.

התורה לא מחנכת אותנו להיות שקרנים. התורה מחנכת אותנו להאמין באמת. ולכן נבראו העינים לפנים ולא לאחור כי אנחנו צריכים לראות את המציאות מול עינינו נכוחה.

אל תחשוש, לא תמצא שום ממצא שסותר את התורה, כיון שהתורה היא "אמת" והקב"ה ברא את העולם בתורה. דהיינו יש התאמה מלאה בניהם, לא בדיעבד אלא לכתחילה.

יצרו את העולם עם התורה.
הסתכל באוריתא וברא עלמא.

מה שחשוב הוא ללמוד ממקור ראשון. כיון שלפעמים אנשים עושים שימוש מניפולטיבי בממצאים ממצאים שונים על מנת להוכיח תיאוריות שלהם (נכונות או לא). אדם בא עם דעה מסוימת ומביא את כל הממצאים שמתאימים לו ודוחה את כל השאר, ולפעמים הוא עלול גם לשנות ממצאים. לכן בדוק את הדברים בשורשם.

עוד ראה כי רוב ממצאי המדע מחזקים לאין שיעור את האמונה באלוקים אלף אלפי פעמים.
שאר הממצאים הנראים כסותרים - אינם סותרים כשלומדים את פנימיות התורה.

בהצלחה