לימוד ''ליקוטי מוה''רן''

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/10 16:09 כט בניסן התשע

שאלה

סבי נפטר ורב אחד אמר לי ללמוד השנה משנה או גמרא וכו' (כי "בני בנים כבנים") אבל אני מעוניין ללמוד לע"נ ליקוטי מוהר"ן האם מותר?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
המנהג הוא ללמוד משנה - יש ללימוד זה סגולה מיוחדת להועיל לנשמת הנפטר ('משנה' אותיות נ.ש.מ.ה.) לכן גם באזכרה לומדים דווקא משניות.
לימוד משנה (אפשר אחת ביום במשך שנה) אינו דורש זמן רב כך שלימוד משניות לא יבא על חשבון הרצון שלך ללמוד ליקוטי מוהר"ן.