לימוד זכות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 18/06/09 20:44 כו בסיון התשסט

שאלה

שלום לרב,

אם זכור לי נכון לגבי הנחש נאמר ש"אין מהפכין בזכותו של מסית".האם מציאות כזו רלוונטית לימנו(ובפרט שהדגש הוא על לימוד זכות) ואם כן-באיזה מצבים?

תודה!

תשובה

שלום

זה רלוונטי גם לימינו, גם בימינו יש מסיתים נגד היושר והטוב האלוקי והאנושי, במזיד מתוך כניעה מודעת לתאוות פרועות ולרשע.
אם אלו תנועות פוליטיות מהשמאל או מהימין המסיתות לרצח או לאנרכיה, אם זו תנועה נוצרית המסיתה את ההמון להתנצר, אם זו תכנית מדיה המסיתה את ההמון לזנות.

אין מהפכין בזכותם, הוי אומר אין תקנתם על ידי האחר אלא עליהם להגיע לבד למסקנה שהם טועים, או להכחד בעוונם.
איננו חייבים להקדיש את חיינו לזכותם בדין אם הם עצמם מלאים במגמה של הפצת הרוע. עלינו ליצור מערכת מקבילה המפיצה את הטוב, ולגרום לרוב הדומם ליטות למגמה החיובית.

אך אדם ותנועה המפיצים רוע מתוך בלבול וטעות (שלא כמו ה'נחש'), עליהם ודאי יש לנו אחריות גדולה.

כל טוב