לימוד גמ' לנשים

חדשות כיפה הרב שי פירון 28/01/02 09:28 טו בשבט התשסב

שאלה

רציתי לשאול את כבוד הרב .מה דעת ההלכה בנוגע ללימוד גמ' לנשים,ולמה בציבור החרדי דבר זה לא מקובל כלל?

תשובה

ב"ה

שמעון,

ברכת ה' עליך

שאלת לימוד גמרא לנשים שרויה במחלוקת.
ראש לכל יש הרוצים ללמוד איסור לבנות ללמוד גמרא בשל מה שנאמר בסוגיית סוטה:"כל המלמד בתו תורה כאילו מלמדה תיפלות". ואומנם יש מחלוקת אם מדובר בתושב"כ או תושבע"פ.
ברור שיש להוסיף את העובדה שנשים אינן חייבות בלימוד תורה וכל הסוגיה אינה אלא על בסיס הנחת יסוד זו.
זאת ועוד, אין ספק שכל מה שקשור להלכה, חייבות ללמוד כדי לדעת כיצד לנהוג.
ויש מי שרצה להמליץ שבנות לא תלמדנה גמרא כיון שלא מתאימות לכך.

אבל, בעניי, דעתי היא כמו הפוסקים הרואים בימינו ערך גדול בלימוד הגמרא. לא יתכן שהבנות תעשינה בחינות בגרות ב - 5 יח"ל בפיסיקה ומחשבים ורק מה שקשור בעולם התורה יהיה סגור בפניהם. דוקא בימינו עלינו לתת לבנות אפשרות להפתח לעושר ולעוצמה שבעולם התורה ומתוך כך לראות את היופי והעצמה שבאמונתנו.

לכן, נראה לי שלבנות המעוניינות יש לאפשר ללמוד גמרא אולם אין להפוך את זה לחובה, לחלק ממסגרת הלימודים.

בברכה,

שי