לימוד גמרא בנושאים הקשורים לנשים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/09/03 08:22 כ באלול התשסג

שאלה

שלום רב!

אני תלמיד בישיבה תיכונית והתחלנו השנה מסכת קידושין והגמרא דנה בנושאי קנית אשה ובין השאר זה "ביאה". ואנו דשים בנושא זמן מה ואני כבר שלוש לילות חולם על הנושא המדובר בגמרא... ואני לא יודע מה לעשות,

כיצד להתגבר על מחשבות כאלו ובכלל אני במידה רבה בעל תשובה והרבה פעמים אני נזכר במעשי הקודמים וקשה להמלט מהם, מה עושים?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

אתה צריך להתפלל על עצמך, שהלימוד לא יביא אותך למחשבות שליליות.

ולמה תפילה מיוחדת?
כי באופן רגיל כל מי שלומד בקדושה נושאים רגישים כאלה ואחרים - הוא שמור ומוגן משמים שלא ליפול במחשבות זדון.

אבל אם הלימוד שלו הוא לא כל כך לשם שמיים ומעורבות בו מחשבות של ציונים טובים או להראות את עצמו - עדיין קיימת השמירה, אבל לא כל כך חזקה. בצירוף עם המעשים שלך מהעבר - אולי זה גורם את ההפרעה.

אני חושב שבתוספת לתפילה אתה חייב ללמד את עצמך לשלוט על המחשבות שלא יגלשו לתחום האסור. וכך תוכל להמשיך ללמוד בטהרה.

וראה
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14246

בהצלחה