לימוד בחור אצל אשה מורה פרטית2

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/06/02 02:14 כה בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שליט"א שלום רב.

בהמשך לשאלתי הקודמת,

קודם אקדים ואומר שאני לא בא לדחוק ברב שיתיר לי את העניין דווקא, אלא כדי לבררו.

-הרב אמר שהלימוד הוא לימוד קבוע, אך אני צריך מספר שיעורים מצומצם לפני הבגרות בלבד.

-המורה (הבן) כבר לא מלמד בכלל.

ע"פ זאת, עדיף שאקבל ציון נמוך בבגרות (כנראה)

מאשר ללכת למורה?

ואם כך, כמעט בכל ישיבה תיכונית בארץ מלמדות מורות. האם הרב יפסוק שעדיף להכשל בכל המקצועות שבהם מלמדות מורות?

תשובה

בס"ד

יש הבדל בין שיעור קבוע לכמה שיעורים.
יש הבדל בין שיעור פרטי לשיעור שניתן לכמה בנים יחד .

עם כל זאת דעתי מאוד לא נוחה מכך שמורות מלמדות בישיבות תיכוניות. ועיין בתשובות אחרות ב"אתר" שהביאו משם אבי שליט"א שפסק לכמה וכמה ראשי ישיבות ששאלוהו כי דבר זה אסור.
שמעתי גם מבנו של הרה"ג אברהם שפירא שליט"א שאביו אוסר לכתחילה שמורות שתלמדנה בישיבות תיכוניות.

מסקנה. אם אין לך ברירה וזה זמני מאוד - אפשר להתיר בהגבלות שהבאת בשאלה הקודמת.

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=7861