לימוד בחור אצל אשה מורה פרטית

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 02/06/02 07:00 כב בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א שלום רב.

האם מותר לי ללכת למורה פרטית באופנים הבאים:

1.אני חייב ללכת למורה פרטית ואין לדבר תחליף.

2.הייתי קודם אצל מורה (בן) והוא אמר לי לעזוב אותו, וללכת אליה (היא מלמדת את הנושא טוב).

3. אני מתרכז בלימוד בלבד, ואין טעם לדבר דברים בטלים - שהרי השיעור בתשלום.

4. היא מבוגרת (50-60) ונשואה.

5. לרוב יש אנשים בבית, אך אני לא יודע אם זה באופן קבוע.

6. הדלת לא נעולה בבית.

7. אין מצב ללמוד אצל מורה- בן.

אלו המצבים הנתונים, האם הרב מתיר לי ללמוד אצלה? או לא?

האם עדיף להכשל בבגרות בשל כך?

וזאת למרות שרבנים לא התירו ללמוד אצל מורות בישיבה - אפילו אם יש חשש שיכשלו?

מה לעשות?

תודה.

תשובה

בס"ד

על אף כל התנאים שכתבת שמטרתם למנוע את האיסור, ליבי אומר לי לא להתיר ללכת ללמוד אצלה כי זה לימוד באופן קבוע.

מה יקרה?
לא תצליח בבגרות?
חבל!
אבל זה לא כל כך נורא.
לעומת זאת אם תיפול ברוחניות, או אם ח"ו תפול בהרהור עבירה, וח"ו ח"ו בעבירה עצמה - כל חייך תצטרך לעמול על התיקון - ואולי.

לכן. אע"פ שאין איסור מפורש על כך, אני חושב שזה בגדר החיוב להתרחק מאוד מן הנשים ולא להרבות שיחה עם האשה.

אני מציע ללמוד אצל מישהו, מורה, אע"פ שאינו טוב כמו האשה ולהתאמץ קצת יותר על מנת לעבור את הבגרות.

בהצלחה