לימודי קודש על חשבון לימודי חול

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/02/02 15:47 כא בשבט התשסב

שאלה

אנ לומד בישיבה תיכונית, ולמרות ההבנה בחשיבות של ציוני הבגרות, מותר לי להשקיע פחות בלימודי החול בכך שאני אלמד גמרא במקום?

שאלתי היא מכיוון שיש כאן צד של כיבוד הורים

שרוצים שאני אשקיע, וכך גם המסגרת בה אני נמצא.

השאלה עד איזה גבול אני מחוייב להשקיע?

בתודה מראש,

תשובה

בס"ד

למד מקצועות חול את המינימום ההכרחי. כיון שציווי ההורים ללמוד מקצועות חול אינו גובר על ציווי הקב"ה - והוא ציוונו ללמוד תורה יומם ולילה. על כן חיובך ללמוד תורה גובר.

מה שהתירו ללמוד מקצועות חול זה לשם פרנסה וכד' ומי שיכול בלעדיהם אשריו ואשרי חלקו.

לגבי המסגרת לימוד, על מנת שלא לשבור המסגרת ולהזיק לאחרים הריני מציע לך לבוא בדברים עם הנהלת הישיבה בה אתה לומד, או ללמוד במקום אחר אם זה מפריע לסדרי הישיבה.