ליווי בנות

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/08/02 13:17 ג באלול התשסב

שאלה

שלום רב! אני בן14 וחצי בתנועת עזרא.הרבה פעמים אנו נשארים בסניף עד השעות הקטנות של הלילה ,ובנות שגם נמצאות שם רוצות שלווה אותן לביתן שאלתי היא: א.האם מותר ללוות בת אחת והבנים הולכים בקבוצה (וכך לא מדברים איתה)

ב.במקרה והנ"ל אסור האם כאשר הבנות אינן בגילינו הדבר מותר(כך יש פחות סיכוי שיתפתח מכך רגש)? אודה לך אם תפרסם את התשובה באתר

תשובה

ב"ה

שלום לכם,

מחד יש הלכות צניעות ומאידך צריך גם להיות בן אדם. המוסר הטבעי הוא חשוב וברור. למוסר הטבעי יש ערך חשוב ואם בת מפחדת ללכת הביתה, אין לי ספק שהדבר מצריך תשומת לב גדולה. אין לי ספק שיש בכך צורך גדול ומשמעותי.
אכן, יותר נכון היה אילו הייתם מסיימים את הפעולה מוקדם יותר, או שההורים היו באים אבל אם זה לא אפשרי רצוי שלא תהיה בת אחת אלה יותר.
ואם לא אפשרי, כדאי להקפיד שיהיו לפחות שלשה בנים.
כמו כן, השתדלו ללכת במקומות מוארים. ובעיקר - מחשבה של חסד, נתינה ונושיות מגינה בפני כל פגע רע, והרהור רע. לוו את הבנות, ראו בכך ביטוי לחסד ולמוסר ובעז"ה תראו ברכה בכל עמלכם.

בברכה,

שי