לידה בשבת

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 27/05/09 13:58 ד בסיון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אשתי עומדת ללדת בקרוב. לשם כך שכרנו את שירותיה של תומכת לידה (דולה), שאמורה להיות נוכחת לכל אורך הלידה.במידה והלידה תתרחש בשבת,

1. האם מותר לאסוף את הדולה בדרך לבית החולים(אני מניח שלא ניתן להתקשר אליה בשבת שתבוא בעצמה)?

2.האם יש חובה ליסוע לבית החולים הקרוב ביותר בתןך העיר או שכל עוד זה בתחום העיר לא משנה לאיזה בית חולים נוסעים?

תודה.

תשובה

שלום

א.מותר, שזה מיישב דעתה של היולדת (שו"ע)

ב.יש לנסוע לבית החולים שבו יטפלו בה הכי מהר והכי ביעלות. וגם אם אובייקטיבית בי'ח קרוב מטפל אותו דבר כמו זה הרחוק, אם היולדת דורשת, נוסעים לרחוק ליישב דעתה. אך אם אין סיבה, יש לנסוע לקרוב.

בשעה טובה