לחלל שבת בזדון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/03/12 08:06 י באדר התשעב

שאלה

שלום

יש לי בעיה שקצת שקשה לספר.. חיללתי שבת בזדון.. ואני פשוט מתביישת אני פשוט בדמעות וזה כל הזמן רודף אותי ויש לי המוון ייסורי מצפון שאני לא יכולה לסבול.. פשוט הגעתי לשבת אולפנא מאוחר מאד בגלל השלג אצלנו ולא נשארו בנות אצלנו בפנימיות ולא הספקתי להתקלח, ולהתארגן לשבת ולהתאפר

ולהכין מתנה למישהי שהייתי כבר חייבת לה המון זמן והיה חייב להביא לה בשבת.. וזה אומר לחתוך סלוטפ, לכתוב, לקשט ולצבוע

אין לי מושג מה עבר עלי למה ראיתי שמתחיל להחשיך והמשכתי לעשות את זה .. ומיד אחרי שעשיתי את זה.. הרגשתי חור בלב וצער ובושה ואין לי מושג מה לעשות עכשיו כדי לכפר על החטא

אני צריכה עכשיו כל החיים להצטער ולהתחרט והתפלל על זה? זה הפיתרון? לבקש סליחה כל יום שאני כאן?

אני יודעת שזה חטא שצריך עליו כרת ואני ממש מפחדת.. מה לעשות שזה יתכפר? ואיך אני ידע שה' סלח לי? ואני בת 16

זקוקה מאד לעזרתך ולעצתך

תודה רבה לך

תשובה

בס"ד
שלום רב,

על פי דין תורה אדם מקבל עונש על מעשיו רק לאחר שהתרו בו. אנשים אמרו לו בפרוש: "שבת היום, אתה מחלל שבת ותענש על כך..."
על פי התאור שלך ברור שזה מה שהיה חסר לך: מישהו שיזכיר לך כמה חמור המעשה שאת עושה. אכן מהרגע שהתעוררת להבין שחללת שבת הרגשת רע מאוד עם עצמך. זה מוכיח שהזדון שלך לא בא בגלל זלזול בשבת אלא בגלל לחץ רגעי שבלבל אותך.

יש בתורה מצווה לחזור בתשובה - כל הדברים שאת כותבת כאן מעידים כמאה עדים שאת כבר נמצאת בתוך המצווה הזאת - מצוות התשובה: "אני צריכה עכשיו כל החיים להצטער ולהתחרט והתפלל על זה... לבקש סליחה כל יום שאני כאן..."

מצוות התשובה לא נועדה רק למי שחטא בשגגה, היא נועדה בעקר למי שחטא בזדון.
ברגע שאת מכירה בחומרת המעשה, מתחרטת עליו ומתחייבת שלא לשוב אליו - את עשית תשובה מלאה ולבך יכול להיות קל מפני שחטאיך נמחקו. לכן מעתה, את לא צריכה להתחרט ולבקש סליחה כל החיים, כל יום...
חטאת, חזרת בתשובה שלימה ותקנת, בכך זה הסתיים.

נשאר דבר אחד חשוב ביותר: לשמור שתקלה כזאת לא תקרה לך שוב. לזכור שלעיתים קרובות הכשלון בא כאשר אנחנו בלחץ ובמצוקה (הרבה אנשים מספרים שהם נאמנים לדברים מסוימים אבל ברגע של לחץ, פתאום נופלים) עליך להתחזק כך שלחצים מיידים לא ידחפו אותך לתקלות וקלקולים, לא בשמירת שבת ולא בשמירת כל דבר אחר.