לחיצת יד למניעת העלבה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/11/02 23:24 ד בכסלו התשסג

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב

ישר כוחך על תשובותיך המועילות

רציתי לשאול כיצד יש לגבר לנהוג כאשר אשה חילונית מושיטה לו יד ללחיצת יד.

במשך תקופה ארוכה הצלחתי להמנע מהדילמה באמצעות העמדת פנים שאני לא שם לב או בדרכים אחרות עד שלאחרונה נתקלתי בסיטואציה בה לא היה הדבר אפשרי ולחצתי את היד (באופן קריר ופאסיבי לדעתי).

כמדומני שישנם דעות שונות בעניין, וההנחה שלי באותו הרגע הייתה שיש לי על מי לסמוך (הרב משה פינשטיין זצ"ל?)

האם נהגתי כשורה, והאם ישנו אופן שלחיצת יד לא תחשב לנגיעה של חיבה?

לתשומת לבך אציין שהאשה הנ"ל הייתה מפקדת בכירה שלי בצבא שרצתה לברך אותי על הצטרפותי ליחידה. יתכן שהעובדה שידעתי שהיא עומדת לפני קביעת השיבוץ שלי הגבירה את הלחץ שהופעל עלי.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע לך כי כולם יודעים שדתיים לא לוחצים יד לנשים.
רק שהם יודעים שיש דתיים שלא כל כך רצינים ולכן הבנות מתוך הרגל יגישו להם יד.
אף אחד בעולם לא נעלב אם הוא יודע שאתה לא נוגע בנשים מתוך חיוב לאמונה שלך.

ואם זה עיקרון אז הציבור מכבד אדם עם עקרונות.

אם עומדים בנסיון פעם ופעמים בסוף כולם מבינים שאתה בעצם לא מתכוון להעליב אלא זו אמונתך ואלה הם עקרונות חייך.

עיין גם ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15262

בברכה ,

עוזיאל