לחיות או למות ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 06/01/03 13:27 ג בשבט התשסג

שאלה

למה כל כל חשובה לנו הצורה בה נמות? למה אנחנו נותנים ערך כל כך גדול למוות? (שמעתי אנשים שאומרים "איזה באסה זה למות בתאונת דרכים כי זה למות סתם בגלל טעות של מישהו, אבל למות בפיגוע זה משהו אחר, זה למות בשביל משהו") אף אחד לא רוצה למות אבל למות בפיגוע זה לא כל כך נורא. למה אנ ו חושבים יותר על איך נמות במקום על איך לחיות, כשהראשון בכלל לא בידנו? אני לא מזלזלת בערך של למות על קידוש ה' אבל למה אנחנו לא מבינים שהרבה יותר חושב (וקשה!) זה לחיות על קישוש ה'?

למה יש המון סיפורים על אלה שמתו על קידוש ה' (או שהיו מוכנים למות) ועל אלה שפשוט חיו על קידוש ה' לא עושים שום סיפורי גבורה? למה את השם של אלו שחיו אף אחד לא מכיר?

(אני ממש אשמח אם תכתבו תגובות)

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

שאלתך מורכבת מכמה נושאים.

1)המוות- אף אחד לא בוחר את צורת המוות .את יום המוות ואת רגע המוות. כי אין שלטון ביום זה.
אנו מאמינים כי לכל אדם יש שליחות בעולם והשם מצפה שהאדם יקיים את שליחותו בעולם. ואם האדם קיים את השליחות שלו אז הוא צריך לפנות את מקומו לשליחים נוספים ולאתגרים אחרים.
למה כמה ואיך -אין לנו תשובה.
2)החיים- אכן את מאוד צודקת אסור לאדם למות אם לא על בשעת גזרת שמד וגם זה ב3 תחומים (ע"ז ג"ע ש"ד)בלבד.
אכן יש מצווה לאדם לחיות ולקדש שם שמיים בחייו.
3) יש המון המון סיפורי גבורה על אנשים שחיים על קידוש השם.שמתמודדים ומצליחים.היהדות מלאה מזה .

עייני גם ב:https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16570

בברכה,

עוזיאל

.