"לחזק את האור" – למה הכוונה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/02/02 12:20 ו באדר התשסב

שאלה

כן, "לחזק את האור" המוטו המפורסם של מכון מאיר שאפילו יצא בסטיקר....

ורציתי להבין מה הכוונה הגדולה שמאחורי זה.

ניסו להסביר לי אך זה היה שטחי ובאוויר, ורציתי להבין את זה לעומק עם מקורות ומסודר.

ארבל

תשובה

: שלום ארבל,
אינני יודע למה התכוון בדיוק מי שחיבר את הסימא הזו, אך להעלות כמה רעיונות.
נראה לי שהכוונה היא שהגישה שלנו לחיים ולהתמודדות עם המציאות, גם אם היא נראית קשה, צריכה להיות חיובית. כלומר, לא להתלונן, לקטר, להתבכיין, לזרוע דברי ייאוש. אין צורך בזה. יש כבר מספיק אנשים שעושים את זה, ובאינטנסיביות רבה (למשל בעיתן מעריב של השבת האחרונה התפרסמה כתבה גדולה שהנושא שלה היה "האם יש לנו עתיד?". רוב הכותבים ה"מלומדים" טענו שלא, והמדינה עומדת בפני התפוררות. אלו דיבורים תבוסתניים של חולשה שרק מחזקים את האויב. אנו, אנשי האמונה צריכים למחות כנגדם בתקיפות).
עלינו לאמץ את דרכן של הרב קוק שאמר:
"הצדיקים הטהורים אינם קובלים על הרשעה
אלא מוסיפים צדק,
אינם קובלים על הכפירה
אלא מוסיפים אמונה,
אינם קובלים על הבערות
אלא מוסיפים חוכמה".
זו דרכנו להרבות אמונה, צדק וחוכמה.
מתוך אמונה בטוב, בעצמנו ובכוחותינו, מתוך תקווה, מתוך ראייה שלמה שלא מתעלמת גם מהדברים הטובים, ומכירה בכך שהם העיקר וסופם לנצח, ומעל הכל מתוך אמונה בקב"ה שמנהיג ומוביל את המציאות כולה לגילוי הטוב הגמור לנו ולעולם כולו – נמשיך בדרכנו- "להרבות את האור", כל אחד בביתו, בין חבריו ובסביבתו, ונזכור אמנם "כל אחד הוא אור קטן", אך "כולנו יחד - אור איתן".
בהצלחה רבה וכל טוב
יוני, חברים מקשיבים