לוט

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/10/12 22:57 יב בחשון התשעג

שאלה

ב"ה

שלום

בפ' "וירא" מסופר לנו שלוט ניצל.

שאלתי היא- למדתי שלוט היה בהתחלה צדיק ואח"כ נהיה רשע (לפי דעה אחת*), אז אם הוא היה רשע- למה ניצל? בזכות זכות אברהם אבינו?

תודה רבה

* כך מסבירים המפרשים את העובדה שה' נגלה לאברם כשלוט היה איתו ואח"כ מודגש: "אחרי הפרד לוט מעמו"- שה' נגלה לאברם רק אחרי שנפרד מלוט. מזה לומדים שכל זמן שאברם היה עם לוט- רשע- ה' לא נגלה אליו. משמע, לפני זה היה צדיק.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

נראה שבענין זה יש לומר מה שנאמר על נוח: לעומת דור המבול היה צדיק ולעומת אברהם לא היה נחשב.
כך לוט - אצל אברהם רשעותו מונע השראת שכינה אבל בסדום הוא צדיק.
הכתוב מתאר את הכנסת האורחים שלו כלפי שני המלאכים לעומת התגובה הנפשעת של כל אנשי סדום.