להתפלל על בן זוג

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 14/01/06 23:04 יד בטבת התשסו

שאלה

כבוד הרב שלום!!

השבוע דיברנו עם המורה במסגרת שיעור אמונה על התפילה. במהלך הדברים היא סיפרה לנו שאסור להתפלל על בחור מסויים שיהיה בינינו קשר ושנתחתן כי זה יכול לפגוע בזיווג שלי. ואז נזכרתי שבעבר הלא רחוק, כשהייתי מאוהבת בבחורים- סתם התאהבות של ילדים- טיפשית, הייתי מתפללת בכל הכוונה שרק אפשר שאני אתחתן עם האדם המסויים הזה.

האם זה באמת יכול להרוס לי את הזיווג בעתיד?

איך אני אמחה את זה מלפני בורא עולם?! איך?!

אשמח אם כבוד הרב יענה לי בהקדם, אני מאוד מודאגת... :(

תשובה

בס"ד

חכמינו אמרו שהק"ב מתייחס לתילות שלו לפי כוונת הלב. וכשאדם טועה הוא מתייחס לאמת שלו. ולכן כאשר עם הארץ אומר "ואיבת" במקום "ואהבת את ה' אלוקיך" - למרות המשמעות שלילית של דבריו - מקבל אותם הקב"ה באהבה ועל זה נאמר ודגלו עלי אהבה.

לכן אין לך מה לחשוש מתפילה זו רק לזכור להתפלל היום בצורה נכונה. על החתן הראוי לך.

בהצלחה