להתפלל מנחה ואז לאכול או ההפך?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/03/13 19:13 טו בניסן התשעג

שאלה

ב"ה

שלום רב

מה עדיף- להתפלל מנחה ממש בדמדומי החמה, עם השקיעה

אבל לאכול לפני זה (צהריים בשעה הרגילה- 13:00,14:00 וכו'),

או להתפלל מנחה לפני ארוחת הצהריים? (שהרי יש דעות שאומרות שאין לאכול לפני התפילה אם זה זמן תפילה אבל הבנתי שבסעודות רגילות ניתן להקל בכך..., אם כך- איך יתכן שבברית מילה שהיא בצהריים, הרי לא כל האנשים מגיעים כשהם רעבים לארוחה, חלק כבר אכלו והרי מתפללים רק אח"כ מנחה...).

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

התשובה מורכבת ותלויה במצבים שונים. עיין בדברים מפורטים של הרב אליעזר מלמד
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?id=2774