להתפלל לתמונה של צדיק

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/08/13 19:19 כג באלול התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב...

ברשותך אשאל 2 שאלות בנושאים שונים:

1.האם מותר לתלות תמונה גדולה של הבן איש חי כאשר כשפותחים את הדלת עד הסוף זה מסתיר חלק מהתמונה ?

ב.האם מותר לדבר אל התמונה ולבהות בה ולבקש שיתפלל עלי בשמיים?

2.מישהו אמר שלפיד קיצץ 70 אחוז בקצבאות של הישיבות זה נכון?

מה הרבנים וראשי הישיבות מתכוונים לעשות עכשיו?

תודה מראש :-)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תמונה בבית איננה בעלת ´כוחות´. מי שמאמין בכך עובר על איסור ´לא תעשה לך פסל וכל תמונה´.
תמונת הצדיק נועדה להפגיש אותנו עם דרכו של הצדיק כדי לחזק בנו אהבת תורה ויראת שמים.
תמונת הצדיק מזכירה יום יום את השאיפות הגדולות שיש לשאוף אליהן.
לכן אם התמונה מוסתרת כשפותחים את הדלת - זה ענין שלך. את צריכה להחליט כיצד את רוצה לראות את הצדיק.

´לדבר אל התמונה ולבהות בה ולבקש שיתפלל עלי בשמיים´ גם זה גובל בעבודה זרה. צריך להפריד בין התמונה ובין התפילה. לכן בבית כנסת אין תמונות של צדיקים.
מהתמונה תקבלי רוח טובה ורצון טוב.
בתפילה תחשבי על הקב"ה (אפשר גם לחשוב על נשמת הצדיק - אבל לא להתפלל לתמונה).

עייני דיון מפורט בשני הקישורים הבאים
http://www.mako.co.il/spirituality-popular_culture/weekly-answer/Article-6dcc9d05eb9e331006.htm

http://www.breslevcity.co.il/שות_ברסלב_0833

הנושא של קיצוץ תקציבי הישיבות וכיצד מגיבים על כך - לטעמי זה שייך למדורים הפולטיים ולא לענייני הלכה.