להתפלל למצוא כסף?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 16:10 כ בתמוז התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב,

האם מותר לבקש/לקוות שאמצא כסף על הרצפה למרות שהדבר כרוך בנזק לאדם המאבד?

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

אפשר.

ודע לך כי אם משהו שהוא שלך אתה תקבל אותו כי כך זה רצון השם על פי מעשיך וזכוייותיך ואם יש משהו שהוא לא שלך שום דבר לא יעזור לך כי זה לא שלך.

ומזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה לראש השנה וצריך להתפלל שהקב"ה יזכה אותך לתקציב במילוי וברווח ולא בעמל וטורח, בנחת ובשלוה ובהשקט ובטח בקדושה וטהרה בלי שום טרדה וכלימה .

אגב,פורסם לפני כמה זמן שנהג מונית מצא זרוק על הכביש באיזור ר"ג (בורסת היהלומים) מעטפה. הוא הרים אותה והיו בה יהלומים בשוווי עצום.
הוא לא לקח זאת לעצמו אלא חיפש את האדם שמעטפה זו נפלה ממנו והחזיר לו . אשריהם ישראל !

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.