להתחתן

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/09/10 14:46 יט בתשרי התשעא

שאלה

עברתי מסכת ייסורים קשה במהלך חזרתי בתשובה

ונאלצתי להפרד ממישהי שאנחנו היינו אמורים להתחתן

שנינו חוזרים בתשובה אבל בגלל גילנו הצעיר לא היה ניתן להשאר בקשר

עד שנתבשל לחתונה ונפרדנו בהוראת רבי. כתוצאה מכך נכנסתי למשבר נפשי עמוק

נכנסתי למשבצת של 'קורבן' - רחמים עצמיים.

אני מרגיש שאם אני לא יתחתן איתה, כל אישה שאני יקבל בשידוכין או לא משנה.

לא אכפת לי כבר מי זאת תיהיה, תיהיה התאמה\כימיה\מכנים משותפים\נשיאת חן\רצון השם

אני יקח (כל עוד הצד השני מסכים) כי כבר לא אכפת לי מכלום. מצידי שהיא תיהיה נכה.

כן זה עלוב להתחתן עם אדם בגלל שאני מרחם עליו. אבל אני לא יצא מזה.

אני לא מכיר משהו אחר, לא יודע משהו אחר. מה אני עושה, אני נמצא במצב מאוד מסובך ומטלטל בנפש

תשובה

ב"ה

לשואל שלום,

קשה להתיחס למקרה כזה בכתב,

אני מציע לך שתיגש לרב שלך ותספר לו על תחושותיך הקשות,

ותקבל ממנו את העזרה והתמיכה.

רק שתי הערות,

א. להכנס למסגרת של קורבן זה ענין של החלטה, כנראה שיש לך רווחים מזה שאתה מרגיש קורבן, אבל צריך לדעת שיש לזה גם מחיר.

ב. המחשבה שאתה מוכן להתחתן עם כל אחת רק בגלל שלא קבלת את הבחורה שהכרת, גם בעיתית, כנראה אתה נמצא בפנטזיה שאם תתחתן איתה כל האושר בחיים יהיה פרוס לפניך,
ולא היא!
זוגיות זוקקת עבודה מתמדת ואם מתאמצים אז החיים יכולים להיות גם מאושרים, וזה לא דבר שתלוי דוקא בבחורה אחת שאתה רוצה.

בברכה ובהצלחה,

דני ארגמן