להתחתן עם חילוני

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/01/11 23:28 ד בשבט התשעא

שאלה

שלום,אני בחורה דתייה מבית דתי ויוצאת עם בחור חילוני מזה 7 חודשים. בתקופה האחרונה אני חושבת הרבה האם יש סיכוי שנצליח להקים יחד בית דתי בלי מחלוקות והאם זה אפשר בכלל או שאין טעם? עוד אוסיף כי מדובר בבחור מצויין עם לב טוב ונשמה מאוד טובה. הוא לא נגד הדת אך זה משהו שלא פשוט לו כי בעצם גדל בבית חילוני. הוא רוצה שאני אעשה אצל משפחתו שבתות ואמר שתהיה פלטה מיחם ואוכל כשר בכלים חד פעמיים אבל קידוש ו"המוציא" לא יהיה, ואני צריכה להבין.. כיצד עלי לנהוג? תודה

תשובה

ב"ה,

לשואלת שלום,
יש דברים פעוטים שמספיק שבן הזוג לא יתנגד ואפשר לחיות עם זה,
אבל דברים חשובים ומשמעותיים כמו קיום אורח חיים דתי על פי ההלכה לא מספיק שהוא לא מתנגד לכך, צריך להיות רצון חיובי וחזק, כיוון שנסיבות החיים מזמנות הרבה מצבים מורכבים והתמודדויות שצריך הרבה משאבי נפש כדי לעמוד בהם, ואם הנושא הדתי לא מוטבע בנפש הוא לא יוכל להחזיק מעמד במצבים אלו.
זה באופן כללי,
באופן יותר מפורט תשאלי את עצמך איך את רוצה שתראה השבת שלכם, מהי התרבות שאת רוצה שתהיה במרכז החיים שלכם, על אילו ערכים את רוצה לבנות את ביתך, באיזו דרך חינוכית את רוצה לחנך את ילדיך? (אגב, גם בענין זה לא מספיק שהאבא לא יתנגד לחינוך דתי אלא צריך לשמש מודל למידה לילדים).

כמובן, גם את תתחתני עם בחור דתי יהיו חלוקי דעות ותצטרכו ללמוד איך לבנות עמדה משותפת מתוך כבוד ונתינת מקום אחד לשני.

בברכה,
דני ארגמן