להתחיל ? לקראת נישואין

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 20/01/07 20:21 א בשבט התשסז

שאלה

שלום.

קודם כל יישר כוח על עבודת הקודש שלכם! ה' ישלם שכרכם.

ועכשיו לשאלתי.

אני בחורה בת 19 וחצי.כרגע אני בשירות הלאומי שלי.

אני הבכורה בבית ובגלל זה תמיד ניתנת לי ההרשה גם ע"י ההורים וגם ע"י החברות והמשפ' המורחבת שאני צריכה להתחתן כבר...

עכשיו -את האמת שאני מאד מאד בוגרת לגילי ולכן מרגישה שאני כבר מוכנה לזה.ובאמת ההצעות מגיעות .

השאלה היא באמת מהם הדברים הכי חשובים שאני צריכה לבדוק בבחור שמולי?

כמובן חוץ מיראת שמיים ומידות טובות...

האם אני צריכה להכין את עצמי מראש לכל מיני מצבים? או שעדיף להיות ספונטאנית?

אשמח אם תענו בהקדם.. תודה ורק טוב!!

תשובה

שלום וברכה,
יש כמובן המון דברים לומר לבחורה קודם שהיא מתחילה את המסע הארוך לקראת הקמת בית בישראל, ועל רקע מכתבך אבחר שני דברים בלבד:
א. התחילי את המסע רק אם רוצה בו באופן פנימי. לא ההורים ולא החברה המורחבת ולא אף אחד אחר נושא את חייך על כתפיו, כי אם את בלבד. על כן, אל תתחילי אם אין לך הסכמה נפשית פנימית לצעוד בו בצורה אמיתית ופנימית.
ב. בואי למסע זה ללא רשימה מוגדרת של תכונות. הדבר החשוב ביותר שיש לבחון הוא האם יש ביניכם יחסי אמון עמוקים שבמסגרתם תוכלו לבנות האחד את השני, לפנות מקום בעולמכם האחד כלפי השני, ולהתקדם ביחד. אלו התכונות החשובות ביותר לזוגיות, וכל השאר הן תכונות המשרתות אותה.

לגבי ספונטאניות וכו': טיבן של מערכת התקשרויות שבהתחלה כל אחד לובש מסכות ואינו מציג את דמותו האמיתית כי אם רק את הצדדים היפים והמאירים שבו. רק לאחר כמה פגישות מתחילים להתקלף, ולהציג האחד בפני השני את הדמות האמיתית.

כל טוב