להתגבר על תאווה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/06/12 17:15 יג בסיון התשעב

שאלה

בס"ד

מה לעשות כדי להתגבר או להעביר תאווה חוסר צניעות רגעית?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בארוע של יוסף ואשת פוטיפר מספרים חז"ל שההצלה של יוסף, שאיבתו מעומק הפיתוי, נעשתה בדמות אביו שנגלתה אליו בדמיון.

נראה לי שכל אחד צריך במקרים כאלו לפעול בכוח החושים החזקים ולא בכוח השכל - שהוא חלש מאוד מול היצרים.

לדמות לעצמך משהו שיש לו מקום משמעותי בעולמך:
פסוק: שיויתי ד' לנגדי תמיד; שמע ישראל ד' אלוקינו ד' אחד; קדושים תהיו כי קדוש אני...
אפשר גם דברים מוחשיים: תפילין בראשך ובזרועך. את מזוזת הבית שלך; את הכותל המערבי;
אפשר להפעיל חושים אחרים: לשמוע בדמיון קול שופר, להריח בשמים של מוצאי שבת...

העקר הוא לעקור עצמך מההשתלטות של היצר עליך.