להתגבר על מחשבות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/05/09 00:52 כה באייר התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום!

ראשית כול אני מצטערת על מה שעשיתי, ועל זה שאני הולכת לשאול אותך על זה...

לפני כמה זמן התחלתי לשוטט באינטרנט, באתרים בלתי רצויים. ב"ה עכשיו אני כבר לא ניכנסת לאתרים האלו (משתדלת ממש!!) אבל לפעמים באה לי מחשבה על זה...שאני לא מצליחה למחוק והיא מביאה איתה דימיונות וכו'.. אני רוצה לחזור להיות כמו שהייתי, אני רןצה להיות תמימה...זה אפשרי בכלל לעשות דבר שכזה???

אני ממש מקווה שכן...תודה מראש!!

תשובה

שלום

המלאכים קרויים 'עומדים' ואנו קרויים 'מהלכים'.
כשעומדים לא נופלים אך לא מתקדמים. כשהולכים מתקדמים אך לעיתים נופלים. ד' בחר לברוא אותך מהלכת ולא עומדת, סימן שיש לך כוחות לזה.

ההתמודדות עם החיים כוללת התמודדות עם עצמנו, מחשבותינו ורצונותינו.
זהו תהליך ארוך, שבו תבררי לעצמך מי את, מה חשוב לך בחיים ומה פחות.

הרמב"ם כתב לחשוב מחשבות של תורה, והם יחליפו את המחשבות הללו.

עם הרבה רצון ישר ועקביות, לאט לאט תתרגלי לחיות חיים טהורים יותר.

אני ממליץ ללמוד ספר 'אורחות צדיקים', זה יסייע לך.

חזקי ואמצי במלחמה