להשלים קריאת התורה של שני וחמישי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 26/02/07 13:24 ח באדר התשסז

שאלה

במקרה שביום ב' או ה' אין מנין, האם ראוי להוציא ספר תורה ולקרא, בלא ברכת התורה, כדי לקיים את תקנת עזרא, ולו גם לא בצורתה המושלמת?

במקרה שלציבור שלם לא הזדמן ספר תורה ביום ב' ולמחרת הגיעו למקום עם ספר תורה, (מקרה זה קרה לי במילואים) האם ראוי לקרא בתורה, (גם ללא ברכת התורה) כדי שלא יעברו 3 ימים ללא קריאה בתורה, כדי לקיים את עיקר תקנת משה רבינו "וילכו שלשת ימים במדבר ולא מצאו מים"?

תשובה

ב"ה

שלום.

ההלכה היא לקרוא בתורה בימי שני וחמישי שהם ימי רחמים .
ואם לא התבצעה הקריאה אין לה תשלומים ו"עבר זמנו בטל קורבנו" .
ועיין בשו"ע אור"ח סימן קלב סעיף ב בהגהת רמ"א ובהערת הביאור הלכה כפי שכתבתי.ועיין גם ב "ערוך השולחן" בסימן קלה - דיני קריאת ס"ת בשני וחמישי.
בברכה,

עוזיאל אליהו,

.