להשיג חברות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/10/09 17:02 ח בחשון התשע

שאלה

איך משיגים חברות?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
יש מי שיכולה תמיד למצוא שותפות לצאת איתן לסרט או לקניות אבל זה לא אומר שהן חברות.

יש מי שיש לה רק בת אחת קרובה, אבל היא יכולה לסמוך עליה שתבוא מקצה העולם כדי לעזור לה. שתהיה מוכנה לשבת איתה לילה שלם כדי לשמוע משהו שמעיק עליה - זה נקרא חברה.

בשני המקרים צריך להשקיע, כבר חז"ל אמרו "קנה לך חבר".
במקום שאת נמצאת: לימודים או עבודה, את צריכה קודם כל לזהות מי הבנות שיהיה לך נעים בחברתן. אחר כך את צריכה להתידד אתן: להתקרב יותר, לדבר יותר...

אחד הדברים שחסרים כיום לרוב האנשים ואת יכולה להעניק אותו, ומתוך כך לקנות חברות, זו ההקשבה.
בעולם של היום כולם רוצים לדבר ואין סבלנות להקשיב, אם תלמדי את עצמך להקשיב, להתענין בזולת, תוכלי בדרך כזאת להעניק משהו מיוחד לידידות שלך, כך ליצור התקרבות גדולה יותר שתבסס חברות אמיתית ביניכן.
בהצלחה