להשאיל משהו לאדם שיחלל שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/11/10 15:12 יח בכסלו התשעא

שאלה

1.האם מותר להשאיל למכר משהו שיש חשש שיעשה איתו משהו אסור בשבת ?

2.האם מותר להתכונן עם חבר למבחן שיש חשש שהוא יתכונן למבחן בשבת ?

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר.

והסיבה היא שיש בחירה חופשית לחבר שלך ואם יש לו אפשרות שלא לחלל שבת והוא בוחר לחלל שבת זו הבעיה שלו ולא שלך . היחס שלך לעיניין הוא יחס עקיף ולא ישיר ולכן מותר לך להשאיל למשל עט ביום חמישי למרות שיתכן שהוא יכתוב בשבת בעט.

ואם יש לך אפשרות לשוחח איתו מלב אל לב ולדבר איתו במתק שפתיים ובלשון רכה ולהשפיע עליו ולהאיר לו הרי שזו זכות גדולה.

עיין גם בתשובות לגבי קניית מוצרים כשרים בחניות שפתוחות בשבת.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.