להרוג סממית?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/08/10 08:38 כח באב התשע

שאלה

שלום רב,

אם נכנסה לביתי סממית או לטאה שאינני בטוח אם היא מזיקה אך אישתי מאוד מפחדת ממנה, האם יש רשות לפגוע/להרוג את אותה סממית? האם כך נכון לגבי כל החרקים/זוחלים/מזיקים? האם יש כאלו שאסור לפגוע בהם?

תודה

אורי

תשובה

ב"ה

שלום.

מותר.

עיין נא ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15094

העולם נברא כך שהאדם הוא זה ששולט ביקום ולכן אם יש מי שרוצה להזיק לו או מפריע לו אז מותר לו להרוג אותם.
ובודאי שאסור להרוג סתם כך ואפילו לצער בעלי חיים סתם כך זה איסור דאורייתא .
אגב, אסור להשתמש במלכודת של עכברים שיש בה דבק עם ריח והעכבר נדבק ונמוק שם אחרי כמה ימים מרעב זה סבל מיותר וצער.

ורחמיו של השם על כל מעשיו ורחמיו של האדם על כל מעשי ידי השם והאדם צריך מאוד מאוד להזהר לעשות דברים חיוביים ולא להרוס ולא להשחית את הבריאה כפי שמובא במדרש קהלת רבה

["ראה את מעשה האלהים כי מי יוכל לתקן את אשר עותו, בשעה שברא הקב"ה את אדם הראשון נטלו והחזירו על כל אילני גן עדן ואמר לו ראה מעשי כמה נאים ומשובחין הן וכל מה שבראתי בשבילך בראתי, תן דעתך שלא תקלקל ותחריב את עולמי, שאם קלקלת אין מי שיתקן אחריך, " ]

בברכה,

עוזיאל אליהו,