...להרבות שיחה עם האישה?!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 07/07/02 14:57 כז בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שמואל אליהו שלום וברכה:

אני מצטערת על התוקפנות אבל אני ממש נגד ההלכה שאומרת לא להרבות שיחה עם האישה,לא לדבר עם האישה וכו'...

אני חושבת שזה ממש חשוב קשר בין בן לבת, וגם בגיל שלי 14 כשעדיין אין מטרות לנישואים,

יש לי את הגבולות שלי ואני שומרת עליהם טוב מאוד.

ואם אין לנו עכשיו קשר עם בנים איך אתם רוצים שנתחתן?

תודה רבה,ושוב סליחה!

תשובה

בס"ד

שלום

אין כאן תוקפנות. יש כאן שאלה שצריכה תשובה.

את כל העוצמה של האהבה והקשר בין איש לאשה צריך להפנות למקום הנכון.

אם מפזרים את הכוח הזה בצורה לא נכונה, דהיינו מדברים על כל אשה.
מתקשרים להרבה נשים.
לוחצים יד.
אולי נוגעים בה באקראי
או "נישוק של דרך ארץ".
רוקדים עם נשים כי כך עושים אחרים.
בקיצור מבזבזים את כוח האהבה הגדול והחשוב לכל עבר. בסופו של דבר האשה שבבית שטורחת ועובדת ובונה בית לתפארת לא נשאר כלום.
בעלה בא הביתה עייף ולא מרוכז.
הוא לא נותן לה אהבה כלל.
בקושי היא מצליחה למשוך ממנו תשומת לב, חיוך, או מילה טובה. כי כל הלב שלו כבר נמצא במקומות אחרים.

אני מאחל לך בעל שכולו יהיה שלך.
כל ליבו אליך.
כל אהבתו בך.
כל הוויותו תאמר לך שירה.
כל עצמותיו תאמרנה "אני אליך".

זה יהיה אם הוא לא ידבר עם נשים אחרות - רק את ההכרחי. וכו'.

אבל דעי לך שהעולם עגול. מי שמדברת עם כל אחד עלולה למצוא את בעלה באותו מצב.
מי ששומרת היום - בעז"ה תהיה שמורה מחר.

בהצלחה