להקל לשתות גם 2 כוסות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/02/17 04:31 יא בשבט התשעז

שאלה

נאמר בקש""ע בסימן קסט-קע - ליתן לאחרים לאכול, והנהגות בעת הסעודה:

סעיף: ""ג לא ישתה אדם מהכוס ויתן לחבירו, מפני הסכנה, שמא מחמת הבושה יקבל חבירו ממנו וישתה, ואם השותה חולה ידבק ממנו. אולם בכוס של קידוש המנהג לשתות מכוס היין של בעל הבית שקידש עליו. ואם יש אורחים זרים בבית, נכון שיקנח בידיו המקום ששתה ממנו, או שיתן מעט יין מהבקבוק לתוך כוס אחר ויתן לפניהם. ואם לא עשה כן, והאורח חושש שמא המקדש יש לו חולי, ויכול להזיק לטועם אחריו מן הכוס, או שהוא איסטניס שאינו יכול לטעום מכוס ששתה ממנו חבירו, אין צריך לשתות מן הכוס. [ילקוט יוסף, ח''ג דיני ברהמ''ז וברכות עמוד קמב. הליכות עולם חלק א' עמוד שנב]."".

סעיף ד: ""כבר נהגו להקל לשתות גם ב' כוסות, דלא חיישינן לזוגות בזמן הזה. [ילקו''י שם עמוד קמב].""

להלן שאלתי.

אשמח להסבר של סעיף ד. לא ברור מה בדיוק מקילים, האם שאדם אחד ישתה מ 2 כוסות קידוש, או שאחרי שמקדשים ניתן לשפוך מהיין לעוד כוס/ות, או שמראש יהיו 2 או יותר כוסות עם יין כדי לא לפגום ביין במזיגתו לאחר שתיית בעל הבית ממנו, והאם שאומרים ב' כוסות הכוונה לבדיוק ב' כוסות או אפילו ליותר.

תודה,

תשובה

שלום
הכוונה היא באופן כללי לכמות שתיית כוסות יין, שבגמרא מופיע שחששו לשתיית כמות זוגית של כוסות יין.
ועל זה כותב המחבר שנהגו להקל.