להפריד דפים בספר בשבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/06/11 16:05 יז בסיון התשעא

שאלה

שמי רעות ואני רוצה לשאול את הרב שאלה:

בשבת היה לי ספר מהספריה אבל היו דפים שהיו דבוקים ורציתי ולא יכלתי לקרוא האם אני יכולה להפריד אותם? בבקשה תענה לי כי התווכחתי על זה אם אח שלי.

תשובה

ב"ה

רעות שלום.

[ישנם שני מצבים שונים בראשון יהיה מותר ובשני יהיה אסור.]

1)דפי ספר שנדבקו בקצה שלהם שלא בכוונה כגון מחמת ליכלוך שהדביק אותם או צבע או שעווה שהדביקה אותם וכדומה מותר להפריד את הדפים בתנאי שלא יקרעו או ימחקו אותיות.
2) דפי ספר או דפי עיתון או דפי חוברת שלא נחתכו מלכתחילה בבית הדפוס אסור בשבת לעשות פעולה כל שהיא להפריד או לחתוך את הדפים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,