להעניק שם לבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/08/13 07:27 כד באלול התשעג

שאלה

שלום רב, בשבח והודיה לה' יתברך נולדה לנו בת, ביום רביעי כ"ב באלול, אנו מעוניינים לקרוא לה נוגה/נגה;

1.האם שם זה מומלץ?

2) האם שם זה מתאים?

3) האם יש לאיית שם זה עם ו או בלי?

4) קראתי שנושאי שם זה עשויים להיות בעלי בעיות.חברתיות ונטייה למצבי רוח. האם לשם האיזון כדאי להוסיף כשם שני את השמות שקד או הלל(שני שמות שרציתי מאוד) אם כן, איזה שם להוסיף?

ב"ה היום אנו עתידים לצאת מבי"ח, אודה על תשובתכם המהירה ע"מ שנוכל לצאת עם שם.

בתודה ובברכת שבת שלום ושנה טובה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מזל טוב!
הרב מישאל רובין מתמצא בעינייני שמות, אני מצטט לך מדבריו:

"נוגה - מופיע במקרא, משמעותו אור. כשם של בת המשמעות היא תפילה שהילדה תאיר שפע ברכה לכל.
אפשר לכתוב נוגה עם או בלי ו', העיקר שיהגו את השם נכון".

http://roshy.org/shut/show.asp?id=13425

מה שקראת על בעיות אצל נושאי שם זה - למיטב הבנתי, אלו לא דברים יהודיים, אין לי מושג מהיכן נלקחו.
לכן אין לי תשובה לשאלה אם להוסיף שם וכד'

נתינת שם לבת נעשית כאשר האבא עולה לתורה (ביום שני, חמישי או שבת) הוא מודיע לגבאי שנולדה לו בת ואז אומרים תפילה מיוחדת לכבודה הילדה, בתוכה משלבים את השם של הבת.
גם האמא מברכת בהזדמנות זאת 'ברכת הגומל'.
יש הבדלי מנהג בין אשכנזים וספרדים.
עייני בערך 'זבד הבת'

http://he.wikipedia.org/wiki/זבד_הבת