להעלות מחיר על חשבון הלקוח?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/07/08 12:41 כה בתמוז התשסח

שאלה

כבוד הרב אני אמורה להתחיל לעבוד בעבודה כלשהי והבוסית שמה דורשת מהעובדים שעובדים לנסות לעלות מחירים לדוגמא אם השרות המסוי'ים הזה עולה 400 שקל אז היא מבקשת לנסות להעלות אם אני רואה שהלקוח משלם בלי בעי'ה רציתי לדעת אם זה גזל מה גם שהבוסית אינה אוהבת דתי'ים כל כך..ולך אם אתחיל לעבוד אני לא יכולה להגיד דבר אם זה גזל כי זה לא יעני'ין אותה ועוד שאלה האם אני צריכה לכתוב על הדפים בס"ד או שלא כדי לא לעצבן אותה אם בכלל כדי לי ללכת לשמה {אני לא מוצאת שום עבודה אחרת חיפשתי ממש ממש הרבה} וזה עבודה שסידקו מה שיותרא מעצים את הבעי'ה כי אם אני לא אלך יכעסו עלי כי התאמצו כדי למצוא לי את זה..ומי שחיפש גם הוא לא דתי וביקש ממני לא להחצין את הדת יותר מידי..וסיחפר לי על העני'ין של זה ולכן ברצוני לדעת אם הדבר הנעשה הוא גזל או לא..?

תשובה

ב"ה

שלום.

1) זה לא נקרא גזל. זה השירות שאת מציעה וזו תמורתו. ואם הלקוח מעוניין אז הוא צריך לשלם ככל אשר יושת עליו. ואם הוא מבקש הנחה אז את יכולה לתת לו כי יש לך מרווח.
2)לא חייבת לכתוב בס"ד על הניירת.
3)אל תערבי עניני דת אישיים בעבודה. ואל תתביישי בזה שאת דתיה. ועל כל בעיה שתתקלי תשאלי .

והי רצון שהקב"ה יסייע בידייך לקדש שם שמיים ובדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכים אותו.

חזקי אמצי!!

בהצלחה,

עויאל אליהו,

.