להסתפר בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/07/02 13:31 כד בתמוז התשסב

שאלה

שלום לכבוד הרב!

רציתי לדעת אם מותר להסתפר בשלושת השבועות לפני ר"ח אב.

תשובה

ב"ה

הדס שלום.

תספורת - מנהג האר"י לא להסתפר מי"ז בתמוז, וכן נהגו האשכנזים. והעושה כן תבוא עליו ברכה. ולדעת השו"ע וכך מנהג הספרדים האיסור הוא רק משבוע שחל בו תשעה באב.

אסור לגדולים לספר את הקטנים. \שו"ע שם סע' יד\.

שער הזקן המעכב את האכילה, מותר לגוזרו אפילו בשבוע של תשעה באב. \שו"ע שם סע' יג כה"ח שם ס"ק קע\.

ציפורניים - שעודפים על הבשר מותר לגוזזם גם בשבוע שחל בו תשעה באב כי ציפרנייים אלו נותנים מקום לשליטת החיצוניים באדם \בא"ח דברים יג\.

אשה לצורך טבילתה מותרת לגזור ציפורניה גם בתשעה באב. גם מוהל יכול לתקן ציפורניו לצורך הפריעה. \עיין כה"ח תקנא ס"ק מט\.

בברכה,

עוזיאל