להסתדר עם החותנת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/09 14:09 ה באלול התשסט

שאלה

שלום רב , אני ובן זוגי יוצאים כבר שנה ביחד . אנחנו ממש רוצים להתחתן אבל הוריו לא כל כך בעד החתונה. הם אומרים שיש לאחיו בר מצווה ושזה לא מתאים להם שני שמחות צמודות, לכן כל פעם שאנחנו מעלים את הנושא הוריו מתנגדים ורוצים לדחות , מבחינתם אנו עוד צעירים.

דיברתי על זה עם הרב של חבר שלי , הוא אמר לי לכתוב להם מכתב שמסביר את הכל שהם באמת יבינו עד כמה אנחנו רוצים וצריכים להתחתן לבנות כבר את ביתינו.

בנוסף אני חוזרת בתשובה ומאוד קשה לי לחיות עם משפחתי החילונית.

אני מסיימת שירות לאומי בפברואר ובן זוגי במסגרת ההסדר בצבא עד אוגוסט.

תודה מראש!

אשמח אם תעזור לי לנסח מכתב שבוא הם באמת יבינו את החלטותינו.

תשובה

בס"ד
שלום רב!
אבקש להתמקד במשפט אחד מתוך השאלה שלך:

דיברתי על זה עם הרב של חבר שלי , הוא אמר לי לכתוב להם מכתב שמסביר את הכל שהם באמת יבינו עד כמה אנחנו רוצים וצריכים להתחתן לבנות כבר את ביתינו.

המשפט הזה מעיד לדעתי על דרך שגויה שאת הולכת בה. אני מוצא חשיבות רבה להעמיד אותך על כך - לפני שיהיו נזקים.
שימי לב את מדברת עם הרב של החבר שלך, את מתכוונת לכתוב מכתב להורים שלו.
את נכנסת למקום של החבר שלך וזה לא טוב.
אפשר להבין מהמשך דברייך מדוע את להוטה כבר להתחתן, את מסבירה:
אני חוזרת בתשובה ומאוד קשה לי לחיות עם משפחתי החילונית

אבל עליך להגיע קודם כל להסכמה מלאה ולמוטיבציה זהה עם החבר שלך בצורך להתחתן.
מדוע החבר שלך לא מדבר עם הרב שלו? מה פתאום את זו שמדברת.
חמור מכך - מדוע החבר שלך לא מברר עם ההורים שלו - הרי אלו ההורים שלו! (באופן טבעי, גם אם יש מתח ועימות, עדיף שהוא יהיה בין ההורים והבן שלהם ולא בין ההורים והכלה שהיא בינתיים זרה להם)

עשי לך כלל שירחיק את שניכם מצרות:
החבר שלך אחראי לברר דברים עם הצד שלו = הרב שלו, ההורים שלו וכד'
ואת אחראית לברר דברים עם הצד שלך = ההורים שלך וכד'
באשר לשאר פרטי השאלה השבתי על כך -
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=191235