להמשיך או להפסיק?!

חדשות כיפה הרב בני לאו 11/04/02 19:44 כט בניסן התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אני בן 18 בעזרת ה' בשנה הבאה בישיבת הסדר.

יש לי חברה בת 16.5 בחורה חכמה בעלת מידות טובות וממשפחה מכובדת.

בנינו שוררת אהבה עזה, אנו מרבים לדבר על תוכניות עתידיות לרבות בניית בית חדש וכשר בעם ישראל.

ברור לנו כי לא נוכל לממש זאת בשנים הקרובות מסיבות רבות (כגון סיום לימודיה בתיכון ורצוני לבנות את עולמי הרוחני בישיבה וכן מכיון שתהא התנגדות בקרב המשפחות לחתונה כה מוקדמת וחבל לקלקל הקשר הטוב בין המשפחות, הוסיף ואומר שיודע אני את דעתו של הרב בעד נישואין מוקדמים)

בשיחות רבות שניהלנו על המשך קיומו של הקשר כעת ואולי יהיה עדיף לשנינו לחדשו בעתיד בשלב בה יבשלו התנאים לנישואין, הגענו למסקנה שלמרות האהבה והרצון לחיות יחד יש חשש כבד שהדבר לא יתממש ואחד הצדדים יחוש כאב רב ואכזבה. לכן אנו מוצאים לנכון כרגע להמשיך את הקשר, כמובן שאנו שומרים על דרכה של ההלכה.

האם נוהגים אנו נכון, לדעת הרב?

תודה רבה ובברכת שבת שלום!

תשובה

שבוע טוב לשלום
שאלתך אישית והתשובה צריכה להינתן בשיחה אישית ולא על גבי הדואר האלקטרוני הפרוץ. באופן כללי אומר לך כמה דברים:
1. אתה מעיד ששוררת ביניכם "אהבה עזה". אהבה היא מלאכת יצירה של בנין (עדי עד). אהבה עזה משולה לאש. צריך לבנות את הבית לא רק מאש מתלקחת אלא מחומר ולבנים. שניכם זקוקים לזמן גדילה והבשלה כדי שהבית הזה יהיה יציב ויעמוד ברוחות מצויות ושאינן מצויות.
2. איני קובע מהו גיל נכון לנישואין. יש הבשלה שונה לאנשים שונים. יש אדם בוגר בגיל שמונה עשרה ויש בגיל עשרים וארבע.
3. המבחן הקשה של שמירת קשר עמוק ואוהב, תוך שמירת כל איסורי הנידה, אינו מצדיק היפרדות. אמנם איננו נגשים למבחנים על מנת להיכשל בהם. אם אתם מאמינים ומחזקים איש את חברתו אפשר לעמוד במבחן. לכן נראה לי שאתם נוהגים נכון.
אני מאחל לכם בניה טובה וזהירה ושבורא עולם בקנין ישלים זה הבנין.
בברכה
בני לאו.