להכשיר כפית

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 30/11/06 18:20 ט בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום !

יש אצלנו בבית מנהג, שבמידה והשתמשו בסכו"ם בשרי בארוחה חלבית או להיפך, בטעות, אז שמים את הכלי באדמה למשך שלושה ימים. יש לציין שראיתי את זה אצל עוד חברים אשכנזים שלי. מאיפה התפתח המנהג הזה והאם הדבר אכן מכשיר את הכלי ?

תשובה

מנהג זה בטעות יסודו. כל כלי מתכת חלבי שהשתמשו בו לבשרי חם, או להיפך - צריך להכשירו בהגעה ברותחים (כמו שמכשירים לפסח).
יש מקרה מסוים שמכשירים על ידי נעיצה באדמה והוא: אם חתכו גבינה קשה בסכין בשרי, או חתכו בשר קר בסכין חלבית, שאז די בכך שינעצו את הסכין עשר פעמים בקרקע קשה בעשרה מקומות שונים, ודי בכך. מדין זה נולדה הטעות שציינת, ומצווה ללמד את הטועים בדבר ולתקנם.

בברכה
רונן לוביץ