להכניס את הסכין לתוך האדמה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 29/06/07 09:50 יג בתמוז התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה:

מה העניין שעם יש לי סכו"ם חלבי שבטעות השתמשתי בו בבשר (וכנ"ל הפוך) שמכניסים אותו לתוך אדמה? מה העניין של האדמה ? לא לא לזרוק את אותו סכו"ם או להגעיל אותו כמו בפסח?

מה העניין של האדמה?

תשובה

ב,ה

שלום.

התחיבה מקרקע היא רק לגבי מציאות שחתכו בטעות גבינה קשה בסכין בשרית או שחתכו נקניק בסכין חלבית והכל היה קר .ואז כתבו הפוסקים שיש לנעוץ את הסכין 10 פעמים בקרקע במקומות שונים [או] לשטוף הביטב היטב בסקוצ' וסבון .(ואת המאכל יש לקלוף משני צידי החיתוך והשאר מותר).

ואם מדובר בחם אז צריך להכשיר את הסכין בהגעלה.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.